Blaadjes-salade met avocado en quinoa
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptHmm, dat is een lekker lichte avondmaaltijd of gezonde lunch: salade met quinoa! Ik maakte hem met veldsla, maar andere groene blaadjes, zoals postelein, sla of spinazie en zelfs raapstelen kunnen ook prima. De quinoa salade kan je al van te voren maken, maar meng de blaadjes pas vlak voor het serveren door de salade: dan eet je ze lekker knapperig.
Ingrediënten
- 1 zakje veldsla (winterpostelein, spinazie, sla of of busseltje raapstelen kan ook)
- 1 kleine ui
- 1 avocado
- 200 g quinoa
- handvol walnoten
- 2-3 el witte wijnazijn
- p&z
- snuf suiker
- 2-3 el olijfolie
- eventueel 150 g kerstomaten
Bereiding
Was de quinoa en kook het 2x het volume water in 15 min. mooi gaar en droog. Laat afkoelen in de pan. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Pel de ui en snipper heel fijn. Doe in een salade kom met een snuf zout en de azijn er roer even om. Snijd de avocado doormidden, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in de schil, zowel in de lengte, als in de breedte. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in blokjes. Meng ze door de dressing. Was de veldsla en zwier droog. (Of was de postelein of raapsteel, van de raapsteel verwijder je ook nog lelijke blaadjes en wortelvoetjes.) Was de tomaten en halveer ze. Meng de olie met de avocado en dressing en hussel de quinoa erdoor. Meng vlak voor het serveren de sla en de tomaten erdoor en strooi de gehakte noten erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »