Bleekselderij soep met gerookte zalm

Bleekselderij soep met gerookte zalm (of rooktofu)

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Bleekselderij is prachtig in salades, stoofschotels of soepen, maar deze soep van bleekselderij is ook een leuke variatie. Lekker met de gerookte zalm, maar in plaats daarvan zou je ook gebakken blokjes rooktofu kunnen gebruiken, gebakken spekjes of kruimels zoute kaas.

Ingrediënten

1 stronk bleekselderij, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 4 bloemige aardappels, 1 tl mosterdzaad, snufje chilipoeder, 25 g boter, 1 groentebouillonblokje, scheutje room, 100 g gerookte zalmsnippers of blokjes gebakken rooktofu, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en fruit glazig en een soeppan met de boter. Pluk wat groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Snijd de onderkant en bovenkant een stukje af, was de stelen en snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. al omscheppend. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en voeg toe aan de pan. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 750 ml heet water toe. Breng de soep aan de kook en kook in 15 min. gaar. Pureer de soep en breng op smaak met p&z. Serveer in elke kom met wat gehakt bleekselderij groen, wat reepjes zalm en een straaltje room.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK