Bleekselderij soep met gerookte zalm

Bleekselderij soep met gerookte zalm (of rooktofu)

geschreven door Kievit op 1 juni 2019

Bleekselderij is prachtig in salades, stoofschotels of soepen, maar deze soep van bleekselderij is ook een leuke variatie. Lekker met de gerookte zalm, maar in plaats daarvan zou je ook gebakken blokjes rooktofu kunnen gebruiken. Of zelfs gebakken spekjes of kruimels zoute kaas.

Ingrediënten

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 bloemige aardappels
  • 1 tl mosterdzaad
  • snufje chilipoeder
  • 25 g boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje room
  • 100 g gerookte zalmsnippers of blokjes gebakken rooktofu
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel en snipper de ui en fruit glazig en een soeppan met de boter. Pluk wat groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Snijd de onderkant en bovenkant een stukje af, was de stelen en snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. al omscheppend. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en voeg toe aan de pan. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 750 ml heet water toe. Breng de soep aan de kook en kook in 15 min. gaar. Pureer de soep en breng op smaak met p&z. Serveer in elke kom met wat gehakt bleekselderij groen, wat reepjes zalm en een straaltje room. In plaats van zalm kun je ook de soep verrijken met gebakken blokjes rooktofu.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!