Bleekselderij met tomaat en olijven

Bleekselderij met tomaat en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Bleekselderij is een ontzettend veelzijdige groente. Met een handje tomaten en wat olijven maak je in een ommezien dit simpele gerecht. Wij aten er couscous en gehaktballetjes bij, dat smaakte prima!

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 1 (rode) ui, 1 teen knoflook, scheutje olie, 1 tl Italiaanse kruiden, ½ potje zwarte olijven, 10 cherrytomaatjes, p&z, verse peterselie of koriander.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd een stukje van de onder- en bovenkant van de bleekselderij en was de stengels goed. Trek eventuele draden uit de dikste stengels. Snijd in gelijkmatige boogjes. Pel en snipper de ui, pel vast de knoflook. Verwarm een scheut olie in een pan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg de bleekselderij toe. Bak een paar minuten en schep om. Voeg de kruiden toe en een snuf zout en een half kopje water. Stoof met een deksel op de pan in 10 min. gaar, roer halverwege een keer. Halveer de tomaatjes en snijd de olijfjes in plakjes. Hak een handvol peterselie of koriander. Als je de bleekselderij gaar genoeg vindt, draai je het vuur uit en roer je de tomaat en olijven erdoor. Strooi het gehakte groen erover en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK