Mais met oregano en boter

Print Friendly, PDF & Email

mais met geraspte kaas erover

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan kort koken, beetje boter en wat peper en zout en dan lekker kluiven aan tafel. Maar ja, soms wil je het toch nét even anders en dan kun je dus bij Kievit terecht voor ideeën! Deze mais is opgeleukt met wat oregano en geraspte kaas en dat smaakte goed! En wat eet je daar bij? Wat dacht je van quinoa, groene sla met avocado stukjes en gebakken kidneybonen?

Ingrediënten

4 verse maiskolven, klont roomboter of margarine, 1 tl oregano, stukje kaas om te raspen (een laatste stukje belegen of geitenkaas bijvoorbeeld), p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwijder steelaanzet (met een scherp groot mes)en daarna het blad en de haren van de maiskolven. Als je ze in kleinere stukken wilt snijden: neem een groot koksmes en duw een stukje tussen de korrels. Je maakt een kerf en daarna kan je hem makkelijk breken met de hand! Kook de mais zo’n 5 min. Voeg geen zout toe aan het water!  Doe een flinke klont boter (of plantaardige boter) in een ovenvast kommetje en laat dit even smelten in de oven. Rasp vast een royale hand vol kaas. Laat de mais uitlekken en leg op de bakplaat. Kwast rondom in met boter, bestrooi met wat oregano en p&z en strooi de kaas erover. Laat de kaas smelten en eventueel wat kleuren in de oven, in 5-10 min.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept