Bietenrisotto met geroosterde biet

Print Friendly, PDF & Email

bieten recept

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op een andere dag maken, wij aten zelf deze risotto met gestoofde snijbiet, dat was een lekkere combinatie. Met alleen deze risotto kom je niet aan je groentenorm voor een dag. Een lekkere groene salade is ook een goede optie.

Ingrediënten

Voor de risotto:,1 grote rode biet, 1 kleine ui, 2 tenen knoflook,  olijfolie, 2 el balsamico azijn, ¾ el gedroogde rozemarijn (ja dat is best veel) of neem vers – wat minder,  300 g risottorijst, 2 groentebouillontabletten, 2 laurierblaadjes, 1.2 l water, 1 el boter, peper, geraspte Parmezaan (ongeveer 8 el geraspt)., Voor de geroosterde bietjes:, de rest van de bieten, olijfolie, 2 tenen knoflook, p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Begin met de geroosterde bieten, als je die hier bij wilt eten. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil alle bieten met een dunschiller. Eéntje rasp je straks voor de risotto, de rest snijd je in parten en leg je in een ovenschaal. Pel 2 tenen knoflook en snipper ze in plakjes bij de bieten. Sprenkel er ruim olijfolie over, hussel een keer om en schuif de oven in. Zet de wekker op 40 min., tussen door moet je nog een keer husselen. Nu de risotto. Snipper ui en snijd knoflook fijn. Rasp 1 biet grof. Breng  het water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op, laat er eventueel 2 blaadjes laurier in trekken. Verhit 3 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg balsamico azijn toe en de rozemarijn. Roer door en voeg dan de rijst toe, fruit tot alle korrels glanzen. Voeg dan de geraspte biet toe en bak een paar min. Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min., roer zeer regelmatig. Wanneer de risotto gaar is, roer je er 1 el boter door en breng je hem op smaak met p&z. Serveer met de geroosterde bieten en royaal geraspte Parmezaanse kaas.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept