Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven

bleekselderijsalade met kikkererwten, paprika en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Bleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. De kern van een struikje smaakt vaak het sterkst, bewaar dat misschien beter voor een soepje of stoofgerecht.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 blik kikkererwten (400 ml)
  • eventueel 1 rode paprika
  • wat fijngehakte peterselie
  • Voor de dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • ½ el honing
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik).  (Wanneer je de smaak te sterk vindt, blancheer de groente 1 minuutje in kokend water en spoel dan af onder de koude kraan.)   Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.