Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in de smaak op een zomerse avond! Zit er veel groen blad aan de selderij, bewaar dit dan voor een lekker soepje, in de salade smaakt het al snel te sterk.

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 1 grote of 2 kleine groene appels, 1 komkommer, 5 el olijfolie, 1.5 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, eventueel 1 tl honing, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was bleekselderij, appels en komkommer. Snijd het merendeel van het groene blad van de selderij, dit bewaar je voor een soepje (kan ook in de vriezer!). Schil eventueel de buitenkant van de bleekselderij met een asperge- of dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten (dit kun je doen door ze er met een theelepeltje uit te schrapen). Snijd ook de komkommer in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Meng de appel, komkommer en selderij met de dressing goed door elkaar.