Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Print Friendly, PDF & Email

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in de smaak op een zomerse avond! Zit er veel groen blad aan de selderij, bewaar dit dan voor een lekker soepje, in de salade smaakt het al snel te sterk.

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 1 grote of 2 kleine groene appels, 1 komkommer, 5 el olijfolie, 1.5 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, eventueel 1 tl honing, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was bleekselderij, appels en komkommer. Snijd het merendeel van het groene blad van de selderij, dit bewaar je voor een soepje (kan ook in de vriezer!). Schil eventueel de buitenkant van de bleekselderij met een asperge- of dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten (dit kun je doen door ze er met een theelepeltje uit te schrapen). Snijd ook de komkommer in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Meng de appel, komkommer en selderij met de dressing goed door elkaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK