Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

geschreven door Kievit op 6 juli 2019

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in de smaak op een zomerse avond! Zit er veel groen blad aan de selderij, bewaar dit dan voor een lekker soepje, in de salade smaakt het al snel te sterk.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 grote of 2 kleine groene appels
  • 1 komkommer
  • 5 el olijfolie
  • 1.5 el rode wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • eventueel 1 tl honing
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 15 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Was bleekselderij, appels en komkommer. Snijd het merendeel van het groene blad van de selderij, dit bewaar je voor een soepje (kan ook in de vriezer!). Schil eventueel de buitenkant van de bleekselderij met een asperge- of dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten (dit kun je doen door ze er met een theelepeltje uit te schrapen). Snijd ook de komkommer in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Meng de appel, komkommer en selderij met de dressing goed door elkaar.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!