Bleekselderij soep met cashewnoten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptBleekselderij, prima knaagwaar rauw, een paar stengels door de pastasaus, wat door de soep, je kan er gerust een week mee doen. Je kan hem ook in één keer opmaken, door ‘m in dit lekkere soepje te stoppen. Makkelijk te maken en heel smakelijk.
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 1 ui,
- 1 teen knoflook
- 100 g cashewnoten
- 1 flinke el boter
- 1 groentebouillon tablet
- half pakje sojaroom,
- 125 ml droge witte wijn
- p&z
- eventueel wat bieslook of bosui
Bereiding
Pel de ui en knoflook en hak beide fijn. Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Houd 2 el ervan apart als garnering, of wat van het groene blad. Cashewnoten in een kaasmolentje of keukenmachine mooi fijnmalen, houd eventueel een paar nootjes voor de garnering apart. Smelt de boter in een (soep)pan. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de bleekselderij toe (op die 2 el na). Bak het een minuut of 3 zachtjes, al omscheppend. Strooi daarna de gemalen cashewnoten erover en laat nog 2 min. zachtjes bakken. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg 800 ml water toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10 min. koken. Als je wilt pureer je de soep. Room, witte wijn en de achtergehouden bleekselderij door de soep roeren en alles nog 1 minuut doorwarmen (niet meer laten koken). Proef voor p&z. Garneer de soep in de kom met wat fijngesneden bieslook of bosui en een paar nootjes. Wat chilipoeder of olie is er ook lekker in.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »