Bloemkool met een korstje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…
Bekijk het receptPastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptBloemkool, kaas en ansjovis is een heel traditionele combinatie in Italië. Met een knapperig korstje er op wordt het helemaal smullen, oelala!
Ingrediënten
1 bloemkool, p&z, 2 takjes rozemarijn, 4 ansjovisfilets, 100 g geraspte kaas, 250 ml crème fraîche, 4 sneetjes brood, scheut olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC of gasovenstand 4. Breng een pan water aan de kook. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in kleine roosjes, de stronk in plakjes. Pluk de naaldjes van de rozemarijn. Doe de bloemkoolstukjes in de pan en kook ze 5 min. Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze met de crème fraîche in een kom. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met p&z. Giet een scheut olijfolie in een keukenmachine en doe daar het brood en de rozemarijn bij. Hak het fijn tot het broodkruim lijkt. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet en doe in een ovenschaal. Schep de saus over de bloemkool, strooi de rest van de kaas erover en daarna het broodkruim. Zet de schaal 30-40 min. in de oven of tot de korst mooi goudbruin en krokant is.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 392
- Volgende »