Bloemkool met een korstje 

Bloemkool met een korstje 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Bloemkool, kaas en ansjovis is een heel traditionele combinatie in Italië.  Met een knapperig korstje er op wordt het helemaal smullen, oelala!

Ingrediënten

1 bloemkool, p&z,  2 takjes rozemarijn,  4 ansjovisfilets,  100 g geraspte kaas, 250 ml crème fraîche, 4 sneetjes brood, scheut olijfolie

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC of gasovenstand 4. Breng een  pan water aan de kook. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in kleine roosjes, de stronk in plakjes. Pluk de naaldjes van de rozemarijn. Doe de bloemkoolstukjes in de pan en kook ze 5 min. Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze met de crème fraîche in een kom. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met p&z. Giet een scheut olijfolie in een keukenmachine en doe daar het brood en de rozemarijn bij. Hak het fijn tot het broodkruim lijkt. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet en doe in een ovenschaal. Schep de saus over de bloemkool, strooi de rest van de kaas erover en daarna het broodkruim. Zet de schaal 30-40 min. in de oven of tot de korst mooi goudbruin en krokant is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Extra lekker met zelfgemaakte seroendeng

Bekijk het recept

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept