Bloemkool met tomaat en bonen

bloemkool-tomaat-bonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 bloemkool
2 sjalotjes
1 teen knoflook
3 tomaten
blik kidneybonen
scheut olie
1 el oregano
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en de stronk kan mee in plakjes. Stoom gaar. Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Fruit in wat olie glazig. Voeg de bloemkool, oregano, peper & zout en in blokjes gesneden tomaat en uitgelekte kidneybonen toe en warm alles goed door.

Wij aten het met gekookte boekweit, maar rijst of aardappels gaan ook prima.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pittige spitskool met falafel en yoghurtsaus

Een beetje bleek, maar stiekem heel smaakvol

Bekijk het recept

Romige wortels uit de oven

Feestelijk en makkelijk te maken

Bekijk het recept