Boontjes in een jasje

sperziebonen, tomaat en kaas in een jasje van bladerdeeg

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Groenten, boontjes in dit geval, in een jasje van bladerdeeg. Ik vind dat altijd een heel feestelijk gerecht. Je haalt niet meteen je groentenorm met dit gerecht, maar met een frisse salade erbij komt dat ook goed. De boontjes die je over houdt, kun je verwerken in die salade, of er morgen een fijn mix mee maken!

Ingrediënten

250 g boontjes, 4 plakjes bladerdeeg, 8 plakjes tomaat,  4 plakjes kaas of wat verse geitenkaas, handje verse basilicum, 1 ei, peper

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bonen en snijd de puntjes er af. Stoom ze in een stoommandje in 10 min. beetgaar. Laat even schrikken onder de koude kraan en laat uitlekken. Leg terwijl de bonen koken, de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien. Was de tomaten (ik gebruikte 1½ tomaat) en snijd er 8 plakjes van. Snijd de basilicum in reepjes. Rol elk plakje bladerdeeg een klein beetje in de lengte uit, zodat de boontjes er in hun geheel in passen. Verdeel de boontjes over de plakjes deeg, leg ze in het midden. Leg op elk bundeltje bonen twee plakjes tomaat, brokkel er een beetje kaas over en bestrooi met wat peper en verdeel er royaal basilicum over. Klop een eitje los met een lepel heet water en bestrijk 3 randen van elk plakje. Vouw het dicht als een pakketje en duw de onder- en bovenkant dicht met een vork. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze royaal met het geklutste ei. (Je houdt vast wat over, daar bak je morgen een mini-omeletje van). Bak ze in 20 min. gaar en goudbruin in het midden van de hete oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK