Bosbietjes met sinaasappel en rucola

bosbiet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

En dat is dan week drie voor een recept met tuinbonen! Ze zijn er maar kort, dus ik leef me…

Bekijk het recept

Voor dit recept gebruik je de bietjes en het loof.

Ingrediënten

1 bos bietjes met loof;
1 ui, gesneden;
sap van ½ citroen;
een scheutje olie;
eventueel 1 sinaasappel in stukjes;
peper en zout;
handje rucola

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in dunne reepjes. De bietjes snijd je in kleine blokjes, je hoeft deze verse bieten niet persé te schillen. Bak de bietjes een paar min samen met de ui in een scheut olie. Voeg daarna het gesneden bietenloof, citroensap, eventueel de stukjes sinaasappel, peper en zout toe en laat 5 min zachtjes stoven. Garneer met verse rucola.