Bosbietjes met sinaasappel en rucola

bosbiet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Zelf kimchi maken

Kimchi gemaakt van rode spitskool

In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…

Bekijk het recept

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Voor dit recept gebruik je de bietjes en het loof.

Ingrediënten

1 bos bietjes met loof;
1 ui, gesneden;
sap van ½ citroen;
een scheutje olie;
eventueel 1 sinaasappel in stukjes;
peper en zout;
handje rucola

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in dunne reepjes. De bietjes snijd je in kleine blokjes, je hoeft deze verse bieten niet persé te schillen. Bak de bietjes een paar min samen met de ui in een scheut olie. Voeg daarna het gesneden bietenloof, citroensap, eventueel de stukjes sinaasappel, peper en zout toe en laat 5 min zachtjes stoven. Garneer met verse rucola.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept