Bospeen met verveine

bospeen met verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Verveine is in de Franse keuken behalve een geliefde ‘infusion’ (ofwel kruidenthee) ook een keukenkruid om desserts mee te maken, mee te bakken, maar ook in hartige gerechten te gebruiken. Op de site vind je inmiddels een aantal recepten, deze week combineerde ik bospeen met verveine en dat bleek zomers lekker!

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • handje verse verveine blaadjes
  • 60 ml olijfolie
  • sap en rasp van een halve citroen (of iets minder sap)
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het groen van de peentjes, laat eventueel voor het mooie een klein stukje groen zitten, snijd de wortelpuntjes bij. Boen de wortels schoon en snijd behoedzaam met een scherp mes de dikkere wortels in de lengte doormidden. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de wortels beetgaar. Verwarm vast de oven voor op 180°C. Was een paar takjes verveine en pluk de blaadjes van de steel. Mix met een blender of bakje van de staafmixer de verveine blaadjes, olijfolie wat citroensap en raspen een snufje zout tot een mooi mengsel (heb je geen blender, hak dan de verveine zo fijn als je kunt).Giet de wortels af en schik ze in een ovenschaal. Bestrijk met de verveine-olie en bak nog 10 min. in een de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK