Bospeen met verveine

bospeen met verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: stevige soep met brood, bonen en palmkool

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Verveine is in de Franse keuken behalve een geliefde ‘infusion’ (ofwel kruidenthee) ook een keukenkruid om desserts mee te maken, mee te bakken, maar ook in hartige gerechten te gebruiken. Op de site vind je inmiddels een aantal recepten, deze week combineerde ik bospeen met verveine en dat bleek zomers lekker!

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • handje verse verveine blaadjes
  • 60 ml olijfolie
  • sap en rasp van een halve citroen (of iets minder sap)
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het groen van de peentjes, laat eventueel voor het mooie een klein stukje groen zitten, snijd de wortelpuntjes bij. Boen de wortels schoon en snijd behoedzaam met een scherp mes de dikkere wortels in de lengte doormidden. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de wortels beetgaar. Verwarm vast de oven voor op 180°C. Was een paar takjes verveine en pluk de blaadjes van de steel. Mix met een blender of bakje van de staafmixer de verveine blaadjes, olijfolie wat citroensap en raspen een snufje zout tot een mooi mengsel (heb je geen blender, hak dan de verveine zo fijn als je kunt).Giet de wortels af en schik ze in een ovenschaal. Bestrijk met de verveine-olie en bak nog 10 min. in een de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK