Broccoli met gember en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…
Bekijk het receptDit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…
Bekijk het receptGember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van het jaar best een goed idee. Gemberthee is namelijk fantastisch als je verkouden bent of als je je vertering wilt ondersteunen. Ook helpt het bij een gestreste gemoedstoestand, hoofd- en spierpijn en ochtendmisselijkheid of reisziekte. Je zou bijna vergeten dat je er ook prachtig mee kan koken, daarom ging ik deze week helemaal los met gember in de peertjes, de pompoentaart, wortelspread…. overal kan gember in! Ja, ook heerlijk met broccoli. Supersimpel en niet zo scherp als je denkt dat het gaat worden, de sojasaus geeft mooi tegenwicht. Gemberpoeder is geen goed vervanger, dat heeft echt een andere smaak. Vers, dat moet het zijn!
Ingrediënten
- 700 g broccoli
- 1 stukje verse gember (duimgroot)
- 3 à 4 el sojasaus
- 4 el olijfolie
- 2 el sesamzaadjes
Bereiding
Breng vast water in je stoompan aan de kook. Maak de broccoli schoon: snijd de roosjes van de stonk en was deze. De stronk kan geschild prima mee doen, je hoeft alleen een stukje van de onderkant weg te snijden. De roosjes snijd je in niet te dunne plakjes. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Doe de sesamzaadjes erin en rooster ze 3-4 min. of tot ze goudbruin zijn en zet apart. Stoom de broccoli beetgaar in het stoommandje, ongeveer 5 min. Rasp de gember met een fijne rasp boven een mengkom. Voeg de sojasaus en olijfolie toe en roer goed door. Meng de warme broccoli met de dressing, bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Hollandse blaadjes met een Oosterse smaak
Bekijk het receptEen nieuwe twist voor vertrouwde groente
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 387
- Volgende »