Broccoli met knoflook en citroen

broccoli met knoflook en citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Broccoli, zo lekker en super gezond, dat moet je vaak op je menu zetten! Deze variant is heerlijk makkelijk en combineert prachtig met pasta, maar ook met rijst of aardappels smaakt ie prima.

Ingrediënten

  • 750 g broccoli
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el goede olijfolie
  • peper uit de molen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de broccoli, snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd in blokjes. Doe eerst de blokjes stronk van de broccoli in je stoompan en breng aan de kook, leg dan de roosjes er boven op en stoom beetgaar, in ongeveer 6 min.  Was de citroen onder de kraan en rasp de schil er af, alleen het geel! Pers 1 helft van de citroen uit. Pel de knoflook en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Verwarm de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit de knoflook, samen met 2/3 van de citroenrasp. Doe er wat peper bij en bak zachtjes tot de knoflook een beetje gaat kleuren. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door, druppel er wat citroensap over en bestrooi met het restant citroenrasp.