Savooie kool-paprikastoofpot

Print Friendly, PDF & Email

stoofpot met savooie kool, aardappel en paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Savooie kool, ook wel groene kool genoemd, is één van de velen in de smakelijke en gezonde en uitgebreide kool familie. Fijn dat hij er is, want hij smaakt net weer anders dan zijn vrienden. Hij leent zich goed voor wat steviger smaken, doordat hij zelf ook redelijk stevig smaakt. Vaak combineren wij hem in het pakket met een paddenstoel, want dat is een fijne smaak combinatie. Deze week maakte in een stoofpot met paprika en dat bleek minstens zo lekker! De volgende dag at ik een restje en dat smaakte bijkans nog lekkerder, maar dat kan ook komen omdat ik ik hongerig thuiskwam van een winterwandeling. Hoe dan ook, probeer het eens, wij aten er rijst en stoofvlees bij, maar je zou ook nog iets meer aardappels kunnen toevoegen en bijvoorbeeld nog een blikje linzen of kikkererwten kunnen toevoegen en dan heb je een complete maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 savooie kool
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika’s
  • 500 g stevige aardappels
  • ruime scheut olie
  • 2 tl komijnzaad
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de savooiekool en paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.  Halveer de uien en snijd ze in reepjes. Schil en halveer de aardappelen en snijd kleine blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de uien glazig en voeg dan de komijn, cayennepeper en paprikapoeder toe. Voeg ook de paprikastukjes en de kool toe en bak een paar minuten, schep af en toe om. Los het bouillonblokje op in heet water. Voeg de aardappelstukjes toe aan de pan en giet de bouillon erbij, doe ook de laurierblaadjes erbij. Laat met een deksel op de pan in ongeveer 15 min. gaar stoven. Proef voor p&z en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept