Broccoli salade

broccoli salade met feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met walnoten en kaas

Met een paar goede ingrediënten tover je zo een lekkere salade.

Bekijk het recept

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Broccoli is een supervitale groente, heerlijk om me te wokken of bij een pastagerecht. Iets heel anders krijg je als je de broccoli, heel kort gekookt, serveert als salade! Lekker bijvoorbeeld bij gekookte aardappels.

Ingrediënten

500 g broccoli, 100 g feta of andere stevige pittige kaas, 30 g amandelschaafsel, 2 el goede azijn, 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, peper & zout

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak kleine roosjes van de broccoli, schil de stronk en snijd deze in plakjes, of bewaar hem voor een soepje een andere keer. Blancheer de broccoli 4-5 min. in kokend, licht gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het wat gaat kleuren. Let op; dit kan opeen heel snel gaan, dus blijf er bij. Meng de olie, azijn, mosterd en wat p&z tot een dressing in een kom en hussel de lauwwarme broccoli erdoor. Meng daarna ook de kaasblokjes en het amandelschaafsel er door en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Troostvoer bij miezerweer

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditioneel Toscaanse soep

Bekijk het recept