Broccoli salade

broccoli salade met feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Broccoli is een supervitale groente, heerlijk om me te wokken of bij een pastagerecht. Iets heel anders krijg je als je de broccoli, heel kort gekookt, serveert als salade! Lekker bijvoorbeeld bij gekookte aardappels.

Ingrediënten

500 g broccoli, 100 g feta of andere stevige pittige kaas, 30 g amandelschaafsel, 2 el goede azijn, 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, peper & zout

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak kleine roosjes van de broccoli, schil de stronk en snijd deze in plakjes, of bewaar hem voor een soepje een andere keer. Blancheer de broccoli 4-5 min. in kokend, licht gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het wat gaat kleuren. Let op; dit kan opeen heel snel gaan, dus blijf er bij. Meng de olie, azijn, mosterd en wat p&z tot een dressing in een kom en hussel de lauwwarme broccoli erdoor. Meng daarna ook de kaasblokjes en het amandelschaafsel er door en serveer.