Chinese kool met kurkuma

Chinese kool met kurkuma

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Supersimpel eigenlijk, dit koolrecept. Door hem in de oven te maken, hoef je maar één keer te roeren. Natuurlijk kan je ‘m ook in een pan op het vuur maken, als je dat fijner vindt. Lekker, sappige, knapperige kool met een lekker kleurtje! Als je van pit houdt strooi je er ook nog wat cayennepeper over, of probeer eens de geroosterde sesamolie die is toegevoegd aan ons assortiment!

Ingrediënten

1 Chinese kool, 2 teentjes knoflook, 3 el olie, 1 stukje kurkuma; ongeveer 1½ cm, zout, eventueel wat cayennepeper of geroosterde sesamolie!

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de oven vast aan op 220°C. Spoel de kool onder de kraan, snijd hem doormidden en snijd de kernen er uit. Scheur met je handen de bladeren in grove snippers (of besteed dit uit aan je peuter/kleuter/ woest puberkind). Pel de knoflook en schil de kurkuma en hak beide fijn. Schep op de bakplaat en meng met 1 el olie en leg daarboven op de goed uitgelekte kool in een berg. Besprenkel met 2 el olie en wat zout en schuif het 15 min. De oven in. Daarna hussel je het een keer goed om en bak je het nog 5-10 min.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK