Chinese kool met kurkuma

Chinese kool met kurkuma

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Supersimpel eigenlijk, dit koolrecept. Door hem in de oven te maken, hoef je maar één keer te roeren. Natuurlijk kan je ‘m ook in een pan op het vuur maken, als je dat fijner vindt. Lekker, sappige, knapperige kool met een lekker kleurtje! Als je van pit houdt strooi je er ook nog wat cayennepeper over, of probeer eens de geroosterde sesamolie die is toegevoegd aan ons assortiment!

Ingrediënten

1 Chinese kool, 2 teentjes knoflook, 3 el olie, 1 stukje kurkuma; ongeveer 1½ cm, zout, eventueel wat cayennepeper of geroosterde sesamolie!

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de oven vast aan op 220°C. Spoel de kool onder de kraan, snijd hem doormidden en snijd de kernen er uit. Scheur met je handen de bladeren in grove snippers (of besteed dit uit aan je peuter/kleuter/ woest puberkind). Pel de knoflook en schil de kurkuma en hak beide fijn. Schep op de bakplaat en meng met 1 el olie en leg daarboven op de goed uitgelekte kool in een berg. Besprenkel met 2 el olie en wat zout en schuif het 15 min. De oven in. Daarna hussel je het een keer goed om en bak je het nog 5-10 min.