Chinese kool met kurkuma

Chinese kool met kurkuma

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept

Supersimpel eigenlijk, dit koolrecept. Door hem in de oven te maken, hoef je maar één keer te roeren. Natuurlijk kan je ‘m ook in een pan op het vuur maken, als je dat fijner vindt. Lekker, sappige, knapperige kool met een lekker kleurtje! Als je van pit houdt strooi je er ook nog wat cayennepeper over, of probeer eens de geroosterde sesamolie die is toegevoegd aan ons assortiment!

Ingrediënten

1 Chinese kool, 2 teentjes knoflook, 3 el olie, 1 stukje kurkuma; ongeveer 1½ cm, zout, eventueel wat cayennepeper of geroosterde sesamolie!

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de oven vast aan op 220°C. Spoel de kool onder de kraan, snijd hem doormidden en snijd de kernen er uit. Scheur met je handen de bladeren in grove snippers (of besteed dit uit aan je peuter/kleuter/ woest puberkind). Pel de knoflook en schil de kurkuma en hak beide fijn. Schep op de bakplaat en meng met 1 el olie en leg daarboven op de goed uitgelekte kool in een berg. Besprenkel met 2 el olie en wat zout en schuif het 15 min. De oven in. Daarna hussel je het een keer goed om en bak je het nog 5-10 min.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK