Chinese kool salade

Chinese kool salade met avocado en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterse rode kool salade

Winterse rode kool salade met appel, kruidnagel, citroen en kaneel

Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.

Bekijk het recept

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Simpel en snel, dat is waar de Chinese kool goed in is. Een snelle roerbakschotel, een soepje met mie en wat Chinese kool, of hier, een simpele salade die je snel op tafel zet. Lekker met gebakken aardappels! Rosa zag een dier in de avocado voor de foto en al met al duurde de foto maken een stuk langer dan de sla maken, maar wat een leukerd hè!

Ingrediënten

½ Chinese kool, 1 avocado, 3 el yoghurt, 2 el mayonaise, ½ tl kerriepoeder, p&z, 1 kleine teen knoflook, kneepje citroensap, 1 el sesamzaadjes of zonnebloempitjes

Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst een dressing van de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, p&z en knoflook uit de pers en citroensap naar smaak. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje. Snijd de chinese kool in de lengte doormidden en snijd vervolgens de kern van één helft er uit. Snijd nog een keer in de lengte doormidden en dan in mooie dunne boogjes. Meng de kool vast met de dressing in een kom. Pel de avocado en snijd in schijfjes of blokjes, besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren. Strooi de pitjes over de sla en versier met de avocado.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK