Chinese kool uit de wok

20180328_174548_resized

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Hopla!  Het eten is vandaag klaar in 15 minuutjes!  Hup, door naar voetbal/dansles/vergadering!

Ingrediënten

1 Chinese kool; 1 ui; 1 teen knoflook; scheut olie; 1 blik zwarte bonen;   1 el kerrie massala; 1 pak spelt mie noodles; 1 zak cassave chips;  Hottie naar keuze; sojasaus (tamari).

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Breng een pan water aan de kook voor de noodles. Pel en snipper de ui en pel vast de knoflook. Spoel de Chinese kool af onder de kraan, snijd doormidden en dan nog een keer en snijd de aan de onderkant de kern eruit. Snijd in mooie dunne reepjes. Verhit olie in de wok en fruit eerst de ui glazig, pers dan de knoflook erbij. Doe de kerrie erbij en bak een halve minuut en voeg dan de kool toe. Bak al roerbakkend en spoel ondertussen snel de bonen in een zeef en laat uitlekken. Kook ook de noodles gaar. Warm de bonen mee als de kool gaar is en proef of je er nog wat kerrie of tamari bij wilt. Houdt iedereen van pittig, dan voeg je een lepeltje Hottie toe, anders straks op je bord voor wie durft! Giet de noodles af als je ze zacht genoeg vindt (4 min. is vaak genoeg). Serveer de kool op de noodles en fleur het bord op met een handje cassave chips.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK