Courgette, paprika, rucola en haloumi
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Voor winterpostelein of veldsla, voor alle groene blaadjes eigenlijk!
Bekijk het receptCourgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale toets, maar je kunt hem gerust vervangen door bijvoorbeeld blokjes feta of zachte geitenkaas. Wij aten deze groenten met gekookte gierst en een tomaten-bonen-gehaktsaus (niet op de foto te zien), dat was een geslaagde combinatie. Met enkel rijst of pasta zou het ook heel goed kunnen en ook als bijgerecht op een feestje of late barbecue misstaat het niet.
Ingrediënten
1 courgette, 1 paprika, zakje rucola, 1 pakje haloumi, 1 tl oregano, olijfolie, p&z
Bereiding
Was de groenten en zwiep de rucola droog. Snijd de courgette in de lengte doormidden, als hij dik is snijd je hem twee keer, zodat je kwarten krijgt. Als er veel pitjes in zitten kun je ze er eventueel met een lepel uitschrapen. Leg ze in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat 5 minuutjes staan, spoel dan af en dep droog met een schone theedoek. Verwijder stel en zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bad op hoog vuur de courgette aan. Als het een beetje begint te kleuren doe je de paprika erbij. Bestrooi met de oregano en wat peper. Als je van knapperig houdt, bak je kort, anders wat langer met een deksel op de pan en het vuur wat lager. Snijd de haloumi in blokjes en bak ze kort in een beetje olie in een koekenpan. Hussel de rucola door de courgette en verdeel over de borden, verdeel er de haloumi over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »