Posteleinsalade met knolselderij en eryngii

Print Friendly, PDF & Email

Posteleinsalade met knolselderij en eryngii

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept

Een beetje winter en een begin van de lente in één salade, dat vind je in het pakket deze week! Knolselderij is voor heel veel dingen geschikt, wij eten hem dikwijls als vervanging voor aardappels, in puree of gebakken, in een gratin of uit de oven doet hij het ook goed en natuurlijk in plakken gebakken met wat gesmolten kaas er op. Laat hem vooral langzaam bakken, daar wordt hij lekkerder van! Samen met plakjes gebakken paddenstoel (ik nam eryngii, maar een andere paddenstoel kan ook) op een bedje van frisse postelein, dat is smullen! Lekker als lunch met een vers broodje of wat gekookte quinoa, of als bijgerecht bij je diner, rijst en linzen zijn dan een lekker combinatie.

Ingrediënten

150 g winterpostelein, ½ knolselderij, zakje paddenstoelen (ik nam eryngii – andere soorten kunnen ook), boter of ghee om te bakken, 8 zongedroogde tomaatjes, 1 tl karwijzaadjes, zout, Voor de dressing:, 1-2 el witte wijnazijn, 2 el olijfolie, 1 tl honing, ½ tl gedroogde tijm, klein teentje knoflook, peper

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de gedroogde tomaatjes in een kopje heet water. Was de winterpostelein, vis lelijke blaadjes er uit en slinger droog. Halveer de knolselderij, schil deze en snijd in gelijke plakken en vervolgens kleine blokjes (½ cm). Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Pel vast het teentje knoflook. Verwarm twee koekenpannen met een lepel ghee en bak in de ene de paddenstoelen en in de andere de blokjes knolselderij, op laag vuur. Strooi de karwijzaadjes over de knolselderij en geef beide pannen wat zout. Maak de dressing met een uitgeperst teentje knoflook, tijm, honing, azijn, olijfolie en een flinke draai peper. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de knolselderij als deze zacht begint te worden. Draai de padenstoelen ui als ze wat gaan kleuren. Schik de postelein opeen grote schaal en verdeel de helft van de dressing erover. Daarna verdeel je de knolselderij erover en tot slot de paddenstoelen. Sprenkel de rest van de dressing erover en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept