Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven

geschreven door Kievit op 19 oktober 2019

Knolselderij is een geweldige groente, die het ook op zichzelf heel goed doet. Mijn meisjes zijn dol op langzaam gebakken knolselderij plakken waar ik wat kaas op laat smelten, maar deze week probeerde ik te koken zonder kaas en zo kwam ik op deze variant. Ik bakte twee kleine knollen in een schaal, die hebben wat minder tijd nodig dan 1 dikke, maar bij niet al te veel tijd kun je die dikke knol ook eerst halveren voor je hem de oven in schuift. Het lange bakken maakt de knol heerlijk van smaak! Eet de knolselder eens bij pasta, in blokjes gesneden, of gewoon bij een traditioneel AVG’tje, of in blokjes door de soep.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tl tijm
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 140 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en wrijf hem in met olijfolie. Heb je een heel dikke knolselderij, dan kun je hem ook doormidden snijden, om de bereidingstijd te verkorten. Strooi wat p&z over de knol, ris wat tijm van een paar takjes erboven en leg de laurierblaadjes erop. Pel de teentjes knoflook en leg ze samen met de knolselderij in een ovenschaal en dek deze goed af met een stuk aluminiumfolie. Nu schuif je de knol de oven in en laat hem daar 1½ uur of misschien wel 2-2½ uur bakken. Je moet een mes er makkelijk in kunnen steken tot het midden.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!