Gratin van knolselderij met blauwschimmelkaas

Print Friendly, PDF & Email

Gratin van knolselderij met blauwschimmelkaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Er is zoveel lekkers te maken met zo’n knolselderij! Natuurlijk, hij kan in de soep, erwtensoep, linzensoep, bonensoep, tomatensoep, maar ook als volwaardige groente is deze rare knol echt heel veelzijdig! Wij eten hem graag langzaam gebakken, in plakken met een plakje gesmolten kaas er op. Of lekker in blokjes, met bijvoorbeeld paprika, ui en soms spekjes erbij. Deze keer probeerde ik weer iets heel anders: een gratin. Heel zacht van smaak en het ziet er ook nog eens feestelijk uit, zo met die nootjes en paprika bovenop. Maar die kan je natuurlijk ook gewoon achterwege laten, ook geen probleem.

Nico’s wijntip

Gemichter Satz 2018 – Mehofer

Van alle druivenrassen op de wijngaarden maakt men een ‘mengwijn’ die normaal gesproken slechts als lokale caféwijn de wereld ingaat. Maar sommige wijnmakers weten er iets geweldigs van te maken. Met slechts 10,5% alcohol is dit een droge, zachte haast sappige witte wijn. Geurtonen van lentebloemetjes, sappige appel en rijp geel fruit. Jong en fris drinken direct uit ijskast of koel emmer.

Ingrediënten

1 kleine knolselderij, 100 g blauwschimmelkaas, 4 eieren, 200 ml room, handje walnoten, eventueel 1 ramiropaprika, p&z

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de knolselderij. Prak de kaas met de room in een kom. Meng de eieren erdoor en geef wat p&z. Meng de geraspte knolselderij erdoor en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Snijd de paprika in ringetjes en verdeel die over de schotel en verdeel de walnoten erover. Bak de gratin in ongeveer 30 min. goudbruin en gaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK