Courgette-wortel beignets

wortelcourgette

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 courgette;
3 wortels;
1 kop kikkererwtenmeel (ongeveer 100 g);
1 dessertlepel gehakte dille of koriander;
1 hand vol peterselie, fijn gesneden;
peper & zout;
olie om te frituren

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Rasp de wortel en courgette grof. Geef ze ruim zout en wat peper, meng de kruiden erdoor en meng met zoveel kikkererwtenmeel dat je, al knedend, er makkelijk een kroketje van kan kneden. Knijp telkens een handjevol tot een ei-vorm en frituur ze met 3-4 tegelijk in een frituurpan of laagje olie in de koekenpan.

Lekker met een yoghurtsausje.