Courgette-wortel beignets

wortelcourgette

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 courgette;
3 wortels;
1 kop kikkererwtenmeel (ongeveer 100 g);
1 dessertlepel gehakte dille of koriander;
1 hand vol peterselie, fijn gesneden;
peper & zout;
olie om te frituren

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Rasp de wortel en courgette grof. Geef ze ruim zout en wat peper, meng de kruiden erdoor en meng met zoveel kikkererwtenmeel dat je, al knedend, er makkelijk een kroketje van kan kneden. Knijp telkens een handjevol tot een ei-vorm en frituur ze met 3-4 tegelijk in een frituurpan of laagje olie in de koekenpan.

Lekker met een yoghurtsausje.