Raapstelensalade met avocado

Print Friendly, PDF & Email

raapstelensalade met avocado

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke groente. Wanneer je raapstelen kookt, slinken ze aanzienlijk, daarom kun je ze het beste rauw door je stamppot mengen, of maar heel kort meekoken. En raapstelen zijn ook prima te eten als salade, zoals in onderstaand recept. Lekker met gebakken aardappeltjes!
De gemakkelijkste manier om raapstelen schoon te maken is als volgt: Laat het elastiekje nog even om het bosje en snijd of knip de worteltjes van de onderkant. Houdt het bosje vast met één hand en haal het elastiekje er af. Pluk lelijke blaadjes en eventuele onkruidjes er tussenuit zwiep dan eerst de bovenkant door een bak water en daarna de onderkant. Herhaal dit nog een keer, maar probeer dus het bosje bij elkaar te houden. Dit snijdt straks aanzienlijk makkelijker! Zwiep of zwier ze droog en snijd in stukjes.

Ingrediënten

2 bosjes raapstelen, sap van 1 limoen, 1 rijpe avocado, 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 2-3 el mayonaise, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de raapstelen schoon en snijd in stukjes. Pers de limoen uit. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen en daarna in blokjes snijden. Direct besprenkelen met 1 el limoensap. Tomaten wassen en in blokjes snijden.  Knoflook pellen en boven een kommetje uitpersen. Mengen met mayonaise en zoveel limoensap als je lekker vindt, tot een romige, frisse dressing. P&z naar smaak. Raapstelen mengen met de dressing en de tomaten en avocado erover verdelen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK