Courgette-wortel koekjes

Courgette-wortel koekjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

In de periode dat we lockdowns hadden, aten we vaak tussen de middag ook iets warms, zoals deze lekkere courgette-wortel koekjes. Zowel met courgette als wortel kun je prima bakken, zowel zoet als hartig.  Ik dacht: we gaan ze weer eens maken, dat kan ook een dag van te voren en dan mee in de lunchbox, want koud smaken ze ook prima. Of eet  ze als snack of leuk bijgerecht, dat kan natuurlijk ook.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • flinke draai peper
  • scheutje olijfolie
  • 50 g bloem of rijstemeel
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de wortel en courgette grof en laat eventueel, als je tijd hebt, even uitlekken in een vergiet. Snijd de ui zo fijn als je kunt. Meng de groenten met de eieren, meel, bakpoeder, kruiden, olie en p&z. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep met een grote lepel of ijsboltang 12 bergjes  op de bakplaat, druk ze een beetje plat. Schuif ze in de oven en bak ze een half uurtje, keer ze voorzichtig halverwege een keer. Lekkere lunch of leuk bijgerecht. Serveer met wat chilisaus of een yoghurt-knoflook sausje.