Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…

Bekijk het recept

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…

Bekijk het recept

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan, maar deze variant met ei en kaas is ook een mooie. Met wat rijst of aardappeltjes erbij is je maaltijd compleet!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 3-4 tomaten of zakje kleine tomaatjes
  • 2 uien
  • 6 el olijfolie
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano of Italiaanse kruiden
  • 5 eieren
  • 100 g jong belegen kaas
  • handje zwarte olijven zonder pit

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel ui en knoflook en snijd de ui in ringen of halve ringen. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en bak heel even mee. Halveer de tomaatjes of snijd tomaten in blokjes, snijd de courgette in plakjes. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat p&z en kruiden over. Verdeel de gebakken uien erover. Kluts de eieren met wat p&z. Giet de eieren over de schotel. Rasp de kaas en snijd olijven in plakjes en verdeel die over de schotel. Bak 30-40 min. in de hete oven.

 

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK