Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Een mooi begin van het najaar

Bekijk het recept

Raapstelen-frittata

Altijd een lekkere combinatie, raapsteel en ei.

Bekijk het recept

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan, maar deze variant met ei en kaas is ook een mooie. Met wat rijst of aardappeltjes erbij is je maaltijd compleet!

Ingrediënten

2 courgettes, 3-4 tomaten of zakje kleine tomaatjes, 2 uien, 6 el olijfolie, 3-4 teentjes knoflook, 2 tl oregano of Provençaalse kruiden, 5 eieren, 100 g jong belegen kaas, handje zwarte olijven zonder pit

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel ui en knoflook en snijd de ui in ringen of halve ringen. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en bak heel even mee. Halveer de tomaatjes of snijd tomaten in blokjes, snijd de courgette in plakjes. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat p&z en kruiden over. Verdeel de gebakken uien erover. Kluts de eieren met wat p&z. Giet de eieren over de schotel. Rasp de kaas en snijd olijven in plakjes en verdeel die over de schotel. Bak 30-40 min. in de hete oven.

 

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK