Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan, maar deze variant met ei en kaas is ook een mooie. Met wat rijst of aardappeltjes erbij is je maaltijd compleet!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 3-4 tomaten of zakje kleine tomaatjes
  • 2 uien
  • 6 el olijfolie
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano of Italiaanse kruiden
  • 5 eieren
  • 100 g jong belegen kaas
  • handje zwarte olijven zonder pit

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel ui en knoflook en snijd de ui in ringen of halve ringen. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en bak heel even mee. Halveer de tomaatjes of snijd tomaten in blokjes, snijd de courgette in plakjes. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat p&z en kruiden over. Verdeel de gebakken uien erover. Kluts de eieren met wat p&z. Giet de eieren over de schotel. Rasp de kaas en snijd olijven in plakjes en verdeel die over de schotel. Bak 30-40 min. in de hete oven.

 

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK