Crème verveine met gepocheerd fruit

Print Friendly, PDF & Email

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar nu wilde ik me wel eens wagen aan een echt Frans recept! In Frankrijk, tijdens het druivenplukken heel lang geleden, dronk ik voor het eerst verveine thee en ik vond het heerlijk. Nu drink ik het bijna dagelijks, want we hebben een hele verveineplantage in onze kas! Als toegift geef ik je ook nog een receptje voor een lekkere koud drankje, heerlijk zo in de zomer. Vergeet de frisdrank of rosé, een koele infusie wordt de nieuwe zomerhit!

Ingrediënten

200 ml melk (ik nam amandelmelk), 150 ml crème fraîche of room (ik nam soja room), 40 g kristalsuiker, 25 g maïzena, 10-12 grote blaadjes verveine en twee takjes, 90 g suiker, 1 citroen, 4 abrikozen, 2 perziken, 8 frambozen ( één soort fruit kan ook)

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de verveine. Breng de melk en room samen met 12 verveine blaadjes langzaam aan de kook en draai dan het vuur uit. Laat trekken tot de melk helemaal is afgekoeld. Breng 250 ml water, 50 g suiker, het sap van een halve citroen en  twee takjes verveine aan de kook en roer zodat de suiker helemaal oplost. Draai het vuur laag en pocheer in 10 min. gehalveerde en ontpitte abrikozen of stukjes perzik in dit siroopje. Haal ze daarna voorzichtig uit het vocht en laat afkoelen. Wanneer de melk is afgekoeld, schenk je het door een zeef en daarna terug in de pan. Roer de maïzena en 40 g suiker door elkaar en roer dit door de melk. Breng de melk al roerend aan de kook en rasp de schil van de citroen en voeg die toe. Laat dikker koken en verdeel dan over 4 mooie bakjes. Laat het helemaal koud worden in de koelkast en serveer met het gepocheerde fruit. Garneer met wat kleine blaadjes verveine en een paar frambozen.

 

Koude verveine infusie

Stop de blaadjes van 2 of 3 takjes verveine (of de takjes in hun geheel, dat kan ook) in een mooie glazen fles of kan en vul die met koel water. Voeg een schijfje citroen toe, een paar aardbeitjes of ander fruit en eventueel een paar blaadjes munt. Laat een half uurtje of langer in de koelkast staan en drink het lekker koel!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK