Verveine pesto- lekker bij sperziebonen

Print Friendly, PDF & Email

4421 verveine en sperzieboon

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Verbena, of Verveine, zoals het in Frankrijk heet, is daar een geliefd kruid voor een ‘infusion’: een lekkere kruidenthee. Het is fris, citroenig en prefect op zomerse dagen…. maar ook perfect om nog even terug denken aan die zomerse dagen! Ik maakte er een heerlijke pesto mee en die smaakt formidabel op gestoofde koolraap, op gestoomde boontjes en ook op knolselderij en bloemkool vonden we hem heel lekker. Op broccoli heb ik hem nog niet getest, maar het lijkt me dat ook dat prima kan! Natuurlijk kun je hem ook combineren met een tomatensalade, zoals je ook met basilicumpesto doet. Gewoon simpel wat blaadjes fijn hakken en op het laatst toevoegen aan koolraap smaakt ook heel goed en je kunt er ook een leuke marinade voor kip of vis mee maken. En natuurlijk gewoon een lekker theetje zetten en even terugdenken aan die zomerse dagen, terwijl buiten de regen tegen de ramen klettert… In Nederland heet dit blaadje trouwens ook wel pleuriskruid, goed bij hoest!

Ingrediënten

1 bosje verveine, 75 à 100 g cashewnoten, 50 g pijnboompitjes, 25 g geraspte Parmezaan of Pecorino kaas, 120 ml goede olijfolie, 4 à 5 el citroensap, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de verveine, zwiep het water er af en pluk de blaadjes van de takjes. Je heb twee handen vol blaadjes nodig zo ongeveer. Doe de blaadjes, de noten en pitjes, kaas, 4 el citroensap en de olijfolie in een blender of hakmolentje en pureer het fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel nog wat citroensap. Als je hem te dik vind, verdun je met wat lauw water of extra olie. Bewaar in de koelkast.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK