Courgettesalade à la Alastair

Courgettesalade à la Alastair

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de camping uit om bij ons te komen eten. Zij brachten deze heerlijke, simpele courgettesalade mee, die ik nu graag doorgeef.

Dit jaar geen lange Frankrijk vakantie voor ons. De zon scheen ook hier volop, dus we hadden toch regelmatig een Frankrijk gevoel. Deze salade leerde ik van onze favoriete camping-eigenaren, die er (helaas voor veel mensen, maar niet voor hunzelf) mee opgehouden zijn.  Op een camping-etentje brachten zij eens deze heerlijke, simpele courgettesalade mee, die ik nu graag doorgeef. Lekker op warme dagen, maar ook perfect als frisse tegenhanger bij bijvoorbeeld gebakken aardappels of iets anders vettigs.  In plaats van augurk kan je ook kappertjes of zwarte olijven gebruiken.

Ingrediënten

1 à 2 courgettes, 4-5 sliertjes ansjovis, 5 zure augurkjes, 3 el wijnazijn, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de courgette en snijd in zo dun mogelijke plakken. Doe ze in een salade kom, bestrooi met een beetje zout en hussel om. Laat even 5 min staan. Snijd de ansjovisjes en augurken in stukjes en voeg ze toe aan de courgette. Voeg ook wat olie van de ansjovis toe en wat lepels azijn. Nog een beetje peper en je salade is klaar!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK