Courgettesalade à la Alastair


geschreven door Kievit op 17 augustus 2019

Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de camping uit om bij ons te komen eten. Zij brachten deze heerlijke, simpele courgettesalade mee, die ik nu graag doorgeef.  Lekker op warme dagen, maar ook perfect als frisse tegenhanger bij bijvoorbeeld gebakken aardappels of iets anders vettigs.  In plaats van augurk kan je ook kappertjes of zwarte olijven gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 à 2 courgettes
  • 4-5 sliertjes ansjovis
  • 5 zure augurkjes
  • 3 el wijnazijn
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 10 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Was de courgette en snijd in zo dun mogelijke plakken. Doe ze in een salade kom, bestrooi met een beetje zout en hussel om. Laat even 5 min staan. Snijd de ansjovisjes en augurken in stukjes en voeg ze toe aan de courgette. Voeg ook wat olie van de ansjovis toe en wat lepels azijn. Nog een beetje peper en je salade is klaar!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!