Courgettesoep met geroosterde paprika

Courgettesoep met geroosterde paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Courgette en paprika, een prachtig duo. Lekker op een plaattaart, gegrild in een salade met rucola of op de barbecue, maar deze keer belanden ze samen in de soep!

Ingrediënten

2 courgettes, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ el komijnpoeder (of Italiaanse kruiden), 2 blokjes groentebouillon, scheut olijfolie, citroensap, scheutje (plantaardige) room,  peterselie, peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de courgette en snijd in blokjes. Pel ui en knoflook en hak de ui fijn. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg komijn en courgette toe en bak 4 min. op zacht vuur. Voeg de bouillonblokjes en 8 dl water toe en kook de courgette in 15 min. zachtjes gaar. Verwarm de ovengrill voor. Snij de paprika in dunne, lange reepjes en halveer ze. Schep in een bakblik de paprika met de uitgeperste knoflook, 1 el olijfolie en een beetje p&z en hussel even door elkaar. Schuif het bakblik onder de grill en rooster de paprika in 5 min. gaar, draai een keertje om tussentijds. Pureer de courgettesoep met een staafmixer en breng op smaak met wat citroensap, room en peper. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met een schepje paprika en wat peterselie.