Courgettesoufflé
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptIngrediënten
400 gr courgette
3 eieren
1 kleine ui
2 el kwark (dikke yoghurt kan ook, roomkaas ook)
1 el citroenrasp
1 flinke el
verse koriander (of 1 el gedroogde dragon, of kies een ander kruid, basilicum of peterselie)
p&z
scheutje olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Was de courgette, snijd bovenkant af en rasp hem op de grove kant van de rasp. Bestrooi met wat zout en laat in een vergiet 10 min. het vocht er uit trekken.
Pel de ui, snipper hem fijn en fruit hem zacht in een klein beetje olie.
Splits de eieren, zorg dat de kom voor de eiwitten brandschoon is (maak hem vetvrij met wat citroensap en een keukenpapiertje). Meng de eigelen met de kwark, citroenrasp, gehakte koriander en de zacht gebakken uitjes.
Druk het vocht uit de courgette en meng dit er ook door. Geef het wat peper.
Sla de eiwitten stijf en spatel die rustig door het courgette mengsel. Vet een ondiepe schaal in en stort daar het mengsel in.
Bak het in ongeveer 30 min. tot het stevig is en een beetje kleur krijgt.
Lekker met brood, met rijst of met gierst.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »