Glutenvrije broccoliquiche

Print Friendly, PDF & Email

broccoliquiche met een bodem van kikkererwtenmeel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept

Een quiche met broccoli, maar dan glutenvrij. Hoe doe je dat? Na wat speuren stuitte ik op een mooi recept voor deeg van kikkererwtenmeel. Dat ga ik uitproberen! Het deeg is vrij zwaar, dat wel, maar het blijft mooi bij elkaar, wat in glutenvrije baksels altijd moeilijk is. Natuurlijk kun je dit deeg ook gebruiken met een andere vulling. Spinazie bijvoorbeeld!

Ingrediënten

Voor de bodem:, 50 g kokosvet, 2 eieren, 200 g kikkererwtenmeel, snuf zout, 50 g geraspte oude kaas, wat olijfolie, een springvorm van 24 cm en bakpapier, Voor de vulling:, 500 g broccoli, 1 rode paprika, 1 ui,  1  knoflookteen, 1 el Italiaanse kruiden, p&z, 4 eieren, 100 g Hollandse geitenkaas

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Eerst de bodem: meng het kikkererwtenmeel met een snuf zout, de kaas, het kokosvet (dat kan je eerst even smelten als het erg hard is), de eieren en zoveel water als nodig is (ongeveer 100 ml) voor een soepel deeg. Het plakt in het begin nogal, maar na een tijdje wordt het deeg droger. Voeg anders nog een beetje meel toe. Leg bakpapier op de bodem van je springvorm en vet de rand in met wat olijfolie. Schep het deeg in de springvorm en zet het 20-30 min. in de koelkast. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk. De stonk schil je en snijd je in plakjes, alleen de onderkant snijd je af en gooi je weg. In veel keukens zie ik heerlijke stukken broccoli verdwijnen in de groenbak! Pel en snipper ui en knoflookteen. Snijd de paprika in stukjes. Zet de oven vast aan op 200°C. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg paprika en knoflook toe en bak nog een paar minuten. In tussen stoom je de broccoli bijna beetgaar, het moet nog mooi groen zijn en net nog een beetje hard. Spoel de broccoli af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en de kleur tee behouden. Rasp de kaas grof. Haal het deeg uit de koelkast. Druk het goed aan en maak ook een opstaande rand. Verdeel de ui en paprika over de bodem en verdeel 1/3 van de kaas erover. Schik dan de broccoli er op. Klop de eieren los met p&z en de Italiaanse kruiden. Giet ze over de broccoli en strooi tot slot de kaas erover. Bak 30-40 min. in de oven tot het ei gestold is en de kaas een kleurtje gekregen heeft. Lekker met een frisse salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept