Courgettesoufflé

courgettesouffle

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Ingrediënten

400 gr courgette
3 eieren
1 kleine ui
2 el kwark (dikke yoghurt kan ook, roomkaas ook)
1 el citroenrasp
1 flinke el
verse koriander (of 1 el gedroogde dragon, of kies een ander kruid, basilicum of peterselie)
p&z
scheutje olie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Was de courgette, snijd bovenkant af en rasp hem op de grove kant van de rasp. Bestrooi met wat zout en laat in een vergiet 10 min. het vocht er uit trekken.

Pel de ui, snipper hem fijn en fruit hem zacht in een klein beetje olie.

Splits de eieren, zorg dat de kom voor de eiwitten brandschoon is (maak hem vetvrij met wat citroensap en een keukenpapiertje). Meng de eigelen met de kwark, citroenrasp, gehakte koriander en de zacht gebakken uitjes.

Druk het vocht uit de courgette en meng dit er ook door. Geef het wat peper.

Sla de eiwitten stijf en spatel die rustig door het courgette mengsel. Vet een ondiepe schaal in en stort daar het mengsel in.

Bak het in ongeveer 30 min. tot het stevig is en een beetje kleur krijgt.

Lekker met brood, met rijst of met gierst.