Crudités met witte bonendip

een schaal met stukjes rauwe bleekselderij, paprika, bloemkoolroosjes en bloemkoolbkad en een bonendipsaus in het midden

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten tarte-tatin met uien

Bieten-tarte tatin met uien

Feestelijk en niet moeilijk!

Bekijk het recept

Bloemkool met tahin-knoflooksaus

bloemkool met tahin-knoflooksaus

Hoezo, Bloemkool een Hollandse groente?

Bekijk het recept

Bleekselderij is zo heerlijk om rauw te eten! In een klassieke salade met kaas en noten, maar ook zo uit het vuistje, onderweg in de auto naar Zuid Frankrijk of thuis op een feestje, of als zomers voorgerecht of bijgerecht! Dan noem je ze heel chic crudités en dat is gewoon Frans voor rauw, dus rauwe groente. Met een lekker sausje om ze in te dippen en die maak je in een handomdraai zelf!

Ingrediënten

bleekselderij, paprika, bloemkoolroosjes, bloemkoolblad, Voor de dip:, 1 potje of blikje witte bonen, 1 teentje knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, sap van ½ citroen, scheutje olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de groenten en snijd ze in reepjes, de bloemkool in roosjes. De binnenste bladeren van de bloemkool kun je ook eten! De bonendip maak je als volgt: Laat de bonen uitlekken in een zeef, vang het vocht op. Kiep de bonen in het bakje van de staafmixer of de kleinste kom van de keukenmachine. Pel een teen knoflook en snipper die erbij. Voeg paprikapoeder en koriander toe, het citroensap, wat p&z en een scheutje olie. Laat de machine draaien en voeg nog een beetje bonenvocht toe als je het te dik vindt.  Eventueel kan je ook nog verse groene kruiden er door mengen, bijvoorbeeld peterselie, een paar bladjes basilicum of wat verse koriander. Dien de groenten op met het sausje ernaast.