Dille-citroen saus

Print Friendly, PDF & Email

dille-citroensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Romige risotto met prei

Romige risotto met prei
Print Friendly, PDF & Email

Lekker roeren, lekker eten!

Bekijk het recept

Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

Print Friendly, PDF & Email

Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!

Bekijk het recept

Een sausje doet soms wonderen. Gewoon gekookte boontjes worden opeens super chic met deze frisse dille-citroensaus. En hij is beslist niet moeilijk te maken!  Ook lekker op gebakken vis, bij aardappels en rijst, op bloemkool of broccoli.

Ingrediënten

200 ml room (slagroom of een plantaardige room),  geraspte citroenschil van een citroen (± 1 el), 2 el roomboter, sap van een halve citroen, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte dille, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Doe de room met de citroenschil in de pan, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Maak op smaak met p&z. Vlak voor het opdienen roer je de dille erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

Print Friendly, PDF & Email

Hoera, de lente op een bordje!

Bekijk het recept

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Print Friendly, PDF & Email

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept