Dille-citroen saus

dille-citroensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië
Bekijk het recept

Makkelijke recepten voor de feestdagen

makkelijke gerechten voor de feestdagen

Stoofpeertjes Ik heb een aantal gerechten uitgekozen, waarmee je kan variëren en die je van te voren kunt voorbereiden. Zo…

Bekijk het recept

Een sausje doet soms wonderen. Gewoon gekookte boontjes worden opeens super chic met deze frisse dille-citroensaus. En hij is beslist niet moeilijk te maken!  Ook lekker op gebakken vis, bij aardappels en rijst, op bloemkool of broccoli.

Ingrediënten

200 ml room (slagroom of een plantaardige room),  geraspte citroenschil van een citroen (± 1 el), 2 el roomboter, sap van een halve citroen, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte dille, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Doe de room met de citroenschil in de pan, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Maak op smaak met p&z. Vlak voor het opdienen roer je de dille erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK